top of page

Gmail voor bedrijven aanvragen

Het is geen wonder dat elk bedrijf beschikking moet hebben over een functioneel e-mailsysteem. E-mail is de makkelijkste manier om als werknemers onderling te communiceren, berichten te sturen naar klanten of andere betrokkenen en nieuwsbrieven te versturen. E-mail is binnen veel bedrijven het snelste en meest effectieve communicatiemiddel. Werknemers besteden gemiddeld behoorlijk wat tijd aan hun e-mail. De meeste bedrijven opereren op een eigen systeem met een eigen webomgeving. Het is tegenwoordig echter mogelijk over te stappen op Gmail voor bedrijven. Gmail voor bedrijven heeft een aantal voordelen. Ten eerste kunt u er bij het gebruik van Gmail voor bedrijven van uit gaan dat u altijd opereert met een stabiel e-mailsysteem. Gmail is onderdeel van het bedrijf Google, dat wereldwijd een van de grootste aanbieders is van webdiensten. Als onderdeel van Google is Gmail voor bedrijven dus een stabiele factor. Daarnaast is Gmail voor bedrijven prettig voor werknemers in gebruik. Een aanzienlijk deel van uw werknemers gebruikt waarschijnlijk Gmail al als e-mailsysteem voor hun persoonlijke berichten. De webomgeving van dit systeem zal daarom voor veel van uw personeel bekend terrein zijn. Dat heeft als voordeel dat u niet apart het nieuwe systeem uit hoeft te leggen. Daarnaast kunnen uw werknemers hun privé-account koppelen aan het account voor hun werk. Hierdoor kunnen zij, als zij dat willen, ook thuis hun e-mail berichten van het werk en andersom bekijken. Daardoor zijn zij een stuk flexibeler in te zetten zowel thuis als op hun werkplek. Ook voor u als werkgever kan Gmail voor bedrijven voordelen hebben. Zo hebt u ook al uw berichten in één inbox bij de hand. Als u wilt kunt u zelfs een kantoor aan huis beginnen met dit systeem, aangezien u via deze e-maildienst op afstand kunt communiceren met uw werknemers, collega’s en klanten. Dat scheelt u bijvoorbeeld reistijd en reiskosten. Hierdoor kan dit systeem u zelfs financieel voordeel opleveren waar u niet op had gerekend, terwijl het implementeren van dit systeem weinig kosten met zich mee brengt.

Gmail voor bedrijven van Google

Google biedt meer diensten naast Gmail voor bedrijven. Zo kunt u met een Google-account ook uw zaken beheren in de ‘cloud’. Dat houdt in dat u uw gegevens en documenten in het systeem van Google plaatst waardoor deze altijd op een aparte server worden bewaard. Als u kiest voor Gmail voor bedrijven kunt u heel gemakkelijk wisselen tussen de diverse webdiensten die Google aanbiedt. Hierbij kunt u zelfs een geheel nieuwe manier van werken implementeren op de werkvloer. Veel bedrijven willen tegenwoordig zonder fysiek papier werken. Die manier van werken is flexibeler, beter voor het milieu en zorgt ervoor dat alles altijd bewaard is op het web. Het ‘paperless office’ is met gmail voor bedrijven nu ook binnen handbereik voor uw bedrijf. Er zijn daarnaast talloze andere applicaties die u op het web kunt gebruiken naast Gmail voor bedrijven. Hierbij kunt u denken aan videodiensten of social media. Het is veel eenvoudiger om deze diensten te benutten als u alles al in digitale vorm beschikbaar hebt. Wilt u bijvoorbeeld de promotie van uw bedrijf verbeteren? Met deze webdienst is het nu nog makkelijker om al uw klanten nieuwsbrieven of e-mails te versturen. Daarnaast kunt u in Gmail direct zien welke klanten zich bevinden op LinkedIn of Google+. Via deze social mediakanalen is het eenvoudig uw klanten nog vaker en beter te bereiken. Ten slotte kunt u met Gmail voor bedrijven uw administratie eenvoudig ordenen. Het is simpel om e-mails te bewaren, weg te gooien of te archiveren. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden om inboxen met elkaar te verbinden. Ook het delen van bepaalde documenten is gelukt in een handomdraai met Google Drive. Met dit systeem hebt u altijd uw werk bij de hand.

Communicatie binnen uw bedrijf

Gmail voor bedrijven is beschikbaar voor bedrijven die al een bestaand e-mailsysteem hebben maar ook voor bedrijven die opstarten. Vooral voor startende ondernemingen is het raadzaam direct op gmail voor bedrijven over te stappen. Hierdoor bent u direct voorzien van de beste technologie als het gaat om uw bedrijfscommunicatie. U kunt er daarnaast zeker van zijn dat uw e-mail altijd beschikbaar is. Dat is voor een beginnend bedrijf essentieel. Dit systeem is gemakkelijk aan te vragen. Bovendien is Google altijd beschikbaar om technische assistentie te verlenen indien nodig. Mocht u aanpassingen willen doen aan uw Gmail voor bedrijven of vragen hebben is het altijd mogelijk om daarvoor contact op te nemen. Gmail maakt bijvoorbeeld gebruik van dezelfde zoektechniek als op Google. Hierdoor is Gmail een zeer handig midden om e-mails te bewaren en archiveren. Door middel van het markeren van e-mails als ‘belangrijk’ of met kleuren te werken kunt u het terugvinden van informatie vergemakkelijken. Als u ervoor kiest om één gezamenlijke inbox te gebruiken als direct aanspreekpunt voor uw bedrijf kunt u hier bijvoorbeeld voor kiezen. Dan is het wel van belang dat u uw werknemers kennis laat maken met de werkwijze van Gmail voor bedrijven. Google kan u daarbij helpen. U kunt ook zelf kennismaken met het systeem door dit op het internet op te zoeken. Gmail voor bedrijven maakt het ten slotte ook eenvoudiger om contact te leggen met bedrijven in hetzelfde werkveld. Daarom is dit e-mailsysteem verreweg de beste keuze als u overweegt op een ander systeem over te stappen. Wij zien u graag tegemoet om dit in orde te maken.


Recent Posts
bottom of page