top of page

Wifi oplossingen voor iedereen


Niet zo lang geleden waren wifi oplossingen niet voor iedereen weggelegd. Alleen grote bedrijven maakten gebruik van het supersnelle internet, zonder extra kabels aan te hoeven leggen. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Wifi oplossingen zijn overal en ze zijn er voor iedereen. Het gezinnetje gebruikt het, het grote bedrijf ook. De digitale revolutie is rap gegaan en dat heeft voor iedereen gevolgen gehad. We leven thans in een tijd waarin bereikbaarheid centraal staat. Het toegang hebben tot internet is daarbij cruciaal. In de wirwar van aanbieders van wifi oplossingen is er een bedrijf dat er met kop en schouders bovenuit steekt, en dat bewuste bedrijf is Datamirage. Deze firma is opgericht in 2002. Toen was het nog een van de vele bedrijven dat traditionele IT-diensten aanbood. Inmiddels is het speerpunt van de onderneming het leveren van cloud-diensten. Meer precies gaat het om private en public cloud-diensten. Onze klanten komen allemaal uit het midden- en kleinbedrijf (het MKB). Het uitrollen van een nieuwe server kostte vroeger liefst tienduizend euro. Nu is dat een paar honderd euro per jaar. De concurrentie in de IT-branche is enorm groot geworden. Wij zien onszelf daarbij niet zozeer als een prijsvechter, maar meer als een stabiele en betrouwbare factor in het wereldje. Oftewel: u kunt op ons rekenen. Wifi oplossingen moeten natuurlijk degelijk en betrouwbaar zijn en als men gaat werken met tussenleveranciers et cetera gaat er al gauw wat mis. De verantwoordelijke persoon is in zoā€™n geval moeilijk op te sporen. Wij besparen u die moeite door complete wifi oplossingen te bieden, waarbij u zeker weet dat u bij ons aan het juiste adres bent, ook bij ongemakken. Wij leveren de door u bestelde diensten en producten discreet en betrouwbaar. We hebben ons eigen virtualisatie-platform wat ons in staat stelt u nog betere diensten te leveren.

Profiteer van wifi oplossingen

Wifi oplossingen hebben al met al een grote opmars gemaakt. Ook voor u kan dit interessant zijn. Want u kunt profiteren van de enorme mogelijkheden die draadloze netwerken u bieden. Het wordt binnen uw bedrijf nog gemakkelijker om bestanden te delen, samen te werken in dossiers et cetera. Wifi oplossingen maken het allemaal mogelijk. Iedereen heeft toegang tot het internet. Ook klanten die op uw kantoor zijn kunnen er wat mee. Zij moeten immers soms even wachten tot u hen te woord staat. Dat is allemaal aangenamer voor de cliƫnt als die ondertussen toegang heeft tot uw wifi oplossingen. Het wachten is immers een stuk minder erg als de klant ondertussen zijn e-mail en tijdlijn kan checken. Ook u wordt hier mogelijk wat rustiger door, want u hoeft zich niet meer zo erg te haasten de klant te woord te staan. Wat zijn nu kort samengevat de voordelen van wifi oplossingen? Puntsgewijs weergegeven is het antwoord als volgt:

  • geen ellenlange kabels meer;

  • snel en eenvoudig toegang voor iedereen;

  • flexibele hotspots mogelijk.

Kabels behoren tot de verleden tijd als u gebruik maakt van wifi oplossingen. Geen meterslange kabels meer door het gehele kantoor, waar af en toe nog eens iemand over struikelt ook. Het tweede hiervoor weergegeven voordeel is dat iedereen op zeer snelle en eenvoudige wijze toegang kan verkrijgen. Het enige wat daarvoor hoeft te gebeuren is dat diegene moet inloggen op uw netwerk. Daarmee is de kous af. Neemt uw bedrijf ineens wat nieuwe mensen aan, dan sluit u ze zo aan op het netwerk. Daarvoor hoeft verder niets te gebeuren dan inloggen. Verhuist uw bedrijf naar een andere locatie, bijvoorbeeld omdat u elders een bedrijfspand gaat huren, dan neemt u het netwerk doodeenvoudig met u mee. Tot slot bestaat er de mogelijkheid flexibele hotspots voor mobiele werkers te introduceren. Door hen eveneens van passende wifi oplossingen te voorzien zijn zij overal en altijd verbonden.

Technische details

Het kan zeer handig zijn over te gaan op wifi oplossingen. Dat kan het beste bij ons bedrijf, het goed bekendstaande Datamirage. De voordelen zijn enorm. Tot slot van deze tekst dan ook nog wat over de technische details. Wifi oplossingen zijn inderdaad handig, maar het kan soms zaak zijn dat u er net wat meer vanaf weet. Door deze netwerken kunnen mobiele gebruikers bijvoorbeeld middels roaming op elke locatie werken. Er bestaan altijd digitale verbindingsroutes met een bestaand netwerk. Wifi oplossingen kunnen ook zonder grote problemen worden geĆÆntegreerd in de bestaande internetstructuur. Met name bij grote bedrijven blijkt dit een handig aspect te zijn, want het voorkomt dat het netwerk er tijdenlang uitligt. Door snel het nieuwe netwerk te integreren in het reeds bestaande zit u niet met die moeilijkheden. Tijd is immers geld. Stelt u ook een onderzoek ter plaatse in als u de beste locatie wilt vinden voor een Access Point van de wifi oplossingen. Muren, hoeken, ramen enzovoorts maken namelijk veel verschil. Het niet goed gebruiken van de verbindingspunten kan funest zijn voor de bereikbaarheid van het wifi-netwerk, althans in ieder geval ten dele. Dat wilt u niet. Daarom moet u de wifi oplossingen gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Heeft u over dit of over andere zaken besproken in deze mooi geschreven tekst nou nog vragen, dan kunt u zich gewoon tot dit bedrijf wenden. U kunt bellen met ons telefoonnummer maar natuurlijk ook een mailtje sturen. Ook is er een formulier op de site te vinden waarmee u realiseert dat u binnen afzienbare tijd terug wordt gebeld. Kijk tot slot ook eens naar onze brochure vol relevante informatie.


Recent Posts
bottom of page